20 Mart 2014 Perşembe

0

Ak Partinin Yeni Reklam Filmi YSK Tarafından Kaldırıldı

  • 20 Mart 2014 Perşembe
  • Unknown
  • Share
  • Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni reklam filmi yayından neden kaldırıldı?




    YSK, AK Parti’nin bayraklı reklamı için durdurma kararı verdi
    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti’nin Türk bayrağının yer aldığı reklam filminin yayınının durdurulmasına karar verdi. YSK bu kararı CHP ve MHP’nin başvurusu üzerine aldı. Oy birliği ile alınan kararın uygulanması için Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) yazı yazılmasına karar verildi.
    Ak Parti’nin reklamla ilgili nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.
    Gelen başvuruyu değerlendirmek üzere toplanan YSK, Ak Parti’nin bayraklı reklam filmi yayınının durdurulmasına Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nda Türk bayrağının propaganda için kullanımını yasaklayan maddesine istinaden oy birliği ile karar verdi. Kararın uygulanması için Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) yazı yazılacağı açıklandı.
    Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nun 298. maddesinde Türk bayrağının propaganda için kullanımı yasaklanıyor. İlgili kanun maddesinde, “Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbualar üzerinde, Türk bayrağı, dini ibareler, bulundurulması yasaktır” deniliyor.
    RTÜK’E BİLDİRİLMEDİ
    Oy birliği ile verilen kararın YSK tarafından yazılacak yazı ile RTÜK’e bildirilmemesi üzerine söz konusu reklam filmi bugün de televizyon kanallarında gösterilmeye devam etti.
    RTÜK’e yazılı bildirimin ne zaman yapılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu bildirim RTÜK’e yapılmadığı sürece AKP’nin reklamları kanallarda dönmeye devam edecek.
    REKLAMI YASAKLATAN 3 SEBEP
    AK Parti’nin dün akşamdan itibaren tüm televizyon kanallarında gösterilmeye başlanan seçim reklamı Türk bayrağı üzerine kurgulanmıştı.
    YSK’nın ‘dini ve milli unsurlar’ kullanıldığı gerekçesiyle aldığı karar reklam filmindeki 3 temel görüntüyle ilgili…
    • Birincisi reklamda Türk bayrağının kullanılması
    • İkincisi ezanın kullanılması
    • Üçüncüsü ise İstiklal Marşı

    0 Responses to “Ak Partinin Yeni Reklam Filmi YSK Tarafından Kaldırıldı”

    Yorum Gönder

    Subscribe