22 Mart 2014 Cumartesi

0

AK Parti Büyük İstanbul Mitingi 2014 (AKP İstanbul Yenikapı Mitingi 23 Mart 2014)

  • 22 Mart 2014 Cumartesi
  • Unknown
  • Share
  • 23 Mart İstanbul Ak Parti Yenikapı Mitinginin Önlemleri ve Gerekli Çalışmalar Tamamlandı…
    İstanbul Ak Parti Yenikapı mitingine büyük talebin olacağı hatta bir milyondan fazla katılımcının Yenikapı miting alanına gelmesi bekleniyor.

    YENİKAPI MEYDANI’NDAKİ İLK MİTİNGİ
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, kente büyük bir meydan kazandırmak için “Yenikapı Meydan Düzenlemesi” çalışması kapsamında deniz doldurularak yapılan yaklaşık 1 milyon kişi kapasiteli alan, ilk defa yarın yapılacak AK Parti mitingine ev sahipliği yapacak.
    Yenikapı Meydanı’nda miting için yoğun çalışma devam ediyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını yapması için yerden yaklaşık 5 metre yükseklikte, iki tarafında, AK Parti’nin sembolü ampulün bulunduğu ve üzerinde “AK belediyeler mutlu insanlar” yazan dev pankartın ve dev ekranın bulunduğu bir platform oluşturuldu.
    Alanın değişik yerlerine, Mustafa Kemal Atatürk, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 39 ilçe belediye başkan adayının posterleri asıldı.Ayrıca, alana gelen yollar ve alan AK Parti flamalarıyla donatıldı.


    “SINAV SAATİ SEÇİM ÇALIŞMASI YOK”
    Yarın YGS’nin yapılacağını anımsatan Babuşcu, “Miting saatini belirlerken sınav saatini dikkate aldık. Saha mitingi anonsunu yapan, şarkılarımızı çalan onlarca anons aracımız var. Bunlar yarın sınav boyunca ses çıkarmayacak. Ne bir ses ne de bir müzik parçası çalacak. Öğrencilerimizin dikkatini dağıtmamak için çok dikkatli olacağız” ifadelerini kullandı.
    MİTİNGDE “MİLLİ İRADE” VURGUSU YAPILACAK
    “Milli irade” vurgusunun yapıldığı bir seçim dönemi yaşandığını aktaran Babuşcu, şunları kaydetti:
    “Yeniden milli irade vurgusu yapacağımız bir miting olacak. Bu seçim, kurtuluş mücadelesi dediğimiz bir seçim. Sayın Başbakanımız buradan, hem AK Parti karşıtlığında cephe oluşturanlara bir şeyler söyleyecektir hem de Türkiye’nin son dönemde güçlenen dünyadaki konumu anlamında, Balkanlar, Afrika, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetlere mesajlar verecektir. Çünkü bu mitingden onların da mazlum milletlerin de beklentisi var. Bu yönüyle de önemli bir miting. Yarın, yeni Yenikapı, yeni Türkiye ve yeni meydandan bir miting olacak. Her şeyiyle yeni bir miting olacak. İstanbulluların, sayın Başbakanımıza oluşturulan şer cephesine karşı bir kez daha, ‘Hayır. Biz Başbakanımızın arkasındayız’ haykırışını çok daha net bir şekilde ortaya koyacağı bir miting olacaktır.”

    1 MİLYON 250 BİN KİŞİLİK MİTİNG ALANI
    Yenikapı Meydanı, 1 milyon 250 bin kişilik miting alanı, 2 bin 200 araç kapasiteli açık otopark ile 760 otobüs kapasiteli açık otopark alanından oluşuyor.Miting ile hizmete girecek olan alana kara ve deniz yolunun yanı sıra Marmaray hattı ile de ulaşmak mümkün. Tüm ilçe teşkilatlarında hazırlıklar günler öncesinden başlarken resmi güvenlik görevlilerinin yanında partinin gençlik kollarından da gönüllü görevliler miting alanında her türlü asayiş ve hizmetten sorumlu olacak.
    GÜVENLİK VE ULAŞIM TEDBİRLERİ
    Babuşcu, olağanüstü şartların yaşandığı bir seçim dönemi yaşandığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:
    “Güvenlik tedbirleri de bu koşullara göre olmalıdır. Emniyet çok olağanüstü koşulları dikkate alarak bir çalışma yapıyor. Ayrıca, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı olarak da alacağımız güvenlik tedbirlerimiz var. Yani şimdiye kadar yaptığımız mitingler içinde en güvenli miting olacak. Ulaşımla ilgili olarak da bütün ulaşım akslarında, bütün ulaşım imkanlarını seferber ettik. Mesela İDO iskelesi hemen burada. Oradan insanlar gelebilecek. Marmaray’ı, metroyu, metrobüsü, otobüsleri de kullanacağız. Yani insanlar her türlü ulaşım imkanını kullanarak bu alana gelebilecekler. Araçların park alanları da belirlendi. Otobüs şoförleri araçlarını nereye park edeceklerini biliyorlar. Yani ulaşımla ilgili de bütün tedbirler alındı.”Deniz dolgu işleminin tamamlandığı alanda, peyzaj çalışmalarında da sona yaklaşıldı. Samatya ile Yenikapı deniz otobüsü iskelesi arasında yer alan meydan, konser ve mitinglerin yeni adresi olacak.
    450 bin metrekaresi ağaçlandırılan alan, yaklaşık 3 bin araçlık açık otoparka sahip. Meydanın altına ise 2 buçuk milyon nüfusun atık suyunun arıtılacağı “İleri Biyolojik Arıtma Tesisi” kurulacak.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Mart’ta açılışını yapacağı meydan ilk mitinge de ev sahipliği yapmış olacak.

    0 Responses to “AK Parti Büyük İstanbul Mitingi 2014 (AKP İstanbul Yenikapı Mitingi 23 Mart 2014)”

    Yorum Gönder

    Subscribe